Renovació

La política està obsoleta

Votar cada quatre anys no és suficient. Els partits polítics no compleixen les promeses electorals.

Cada estrella és un concepte de la nostra visió


Democràcia directa i digital

La democràcia directa prové de l'Antiga Grècia i és l'essència del nostre moviment. És una forma de democràcia en la qual el poder recau directament en els ciutadans. La tasca dels càrrecs públics i polítics és únicament representar aquesta ciutadania, posar mitjans per donar-li veu i, sobretot, garantir el seu dret a proposar i a decidir. Un bon polític no és aquell que més decideix, sinó aquell que millor fa. La nostra proposta és portar a terme amb transparència i pulcritud tot el que els ciutadans decideixin.

Aquest procés de consultes constants és imprescindible que sigui àgil i que estigui dotat de seguretat, garantia i modernitat. És aquí on apareix la democràcia digital que consisteix en utilitzar els sistemes electrònics actuals com el DNI electrònic o la signatura digital per, a través d'apps i sistemes homologats, permetre a tothom analitzar i votar les propostes que afectin a la seva ciutat des de casa i en menys de cinc minuts. L'objectiu global del sistema és donar als governants la possibilitat de consultar de manera periòdica qualsevol aspecte i facilitar el vot ciutadà.


Transversalitat

La transversalitat és realment la manera com va néixer aquest moviment. Com és possible que un grup de persones amb pensaments i opinions totalment diferents s'uneixin per anar en la mateixa direcció? La resposta és simple: no importa la nostra ideologia ni la nostra manera de pensar perquè no serem nosaltres els que prenguem les decisions.

El nostre moviment, en el seu origen, el forma gent d'esquerres, de dretes i de centre. El formen persones que han votat a tots els partits del panorama polític actual. Això és el realment important i el que més força dóna al moviment. La nostra opinió sobre qualsevol tema no és rellevant en absolut. El nostre objectiu no és manar sinó garantir l'opinió vinculant dels ciutadans.


Transparència

Volem que els ciutadans segueixin i coneguin tots els nostres passos. L'objectiu és que siguin totalment partícips del procés ja que precisament això és el que generarà optimisme, entusiasme i confiança en el sistema. El millor pas és el que donem tots junts, d'aquí la necessitat d'involucrar als ciutadans i de demostrar que el seu esforç és productiu. El nostre objectiu és crear un seguiment que permeti entendre quin és el procés d'anàlisi, consulta i presa de decisions.

La transparència que volem mostrar va molt lligada a la democràcia directa ja que els ciutadans necessiten veure com s'apliquen els seus resultats i que tot el procés és net. És en aquest punt on apareix la importància de la democràcia digital, l'objectiu és garantir la seguretat i la transparència imprescindibles en aquest sistema.


Medi ambient i desenvolupament sostenible

La inversió que fem en medi ambient marcarà quin serà el llegat i futur que deixarem als nostres fills i filles. No hem de ser egoístes i pensar en el avui, cal pensar en el passat però sobretot en el demà. Hem de crèixer, però sempre amb mesura i proporció. Cal buscar, per tant, un pacte de qualitat de l'aire entre el sector industrial i l'administració. Volem convertir Tarragona en un model de compromís i responsabilitat per la sostenibilitat ambiental.

Per aquests motiu cal estudiar seriosament el punt més important al respecte com és la neteja de la ciutat i el seu horari i format de recollida d'escombraries. Cal també cuidar i mantenir els nostres pulmons com són els parcs i zones verdes i fomentar sempre l'activitat i l'exercici de manera saludable.


Renovació del sistema

L'última estrella és el resum de tot. Tenim la voluntat d'avançar, innovar, millorar, progressar, reinventar-nos, adaptar-nos i posar-nos a l'altura de les millors democràcies actuals. No és una opció, sinó una obligació observar què passa al món al nostre voltant i aplicar les solucions que millor funcionen.

Tots els sistemes tenen data de caducitat i es mostren obsolets en un determinat moment. Ha arribat l'hora de sortir d'aquest bloqueig constant i replantejar les bases que ens han portat fins aquí. Cal que veiem que el sistema que tenim no garanteix en absolut la nostra presa de decisions. Un vot cada quatre anys només serveix per canviar noms i els ciutadans mereixem molt més que això.


Beneficis

Ràpida

No cal esperar, la població decideix els temps per implementar cada proposta escollida.

Democràtica

No hi han dubtes, el que escull la població és el que s'acaba implementant. Democràcia en estat pur.

Transparent

Tot és públic, tots els ciutadans poden veure quines polítiques han estat implementades.

Eficient

S'implementen directament les necessitats dels ciutadans.

Seguretat

El vot digital és totalment segur, les dades són encriptades de principi a fi.

Cohesió social

Gràcies a l'eina de vot, incloem a totes les parts de la societat.

Podràs accedir a una plataforma de vots i començar a decidir

Es tracta d'una plataforma de vot online, totalment homologada, a on podràs donar suport a les propostes que creguis més interessants.

Com funciona?


En molts pocs clicks podràs donar suport a les actuals propostes.

1. Busca si ja està registrada la teva idea

4. Registra al sistema de vots

2. Analitza la teva idea

3. Redacta la proposta

1. Busca

Busca si està registrada la teva necessitat, proposta o problema.

2. Analitza

Analitza la teva idea de principi a fi, els requisits imprescindibles són el compliment de la llei i la viabilitat.

3. Redacta

Redacta la teva proposta amb el seu títol, descripció i fotografies.

4. Registra

Registra la teva proposta i tothom podrà valorar-la i votar-la.

Vols participar?

D'una idea a una realitat
en pocs mesos

L'eina és democràcia en estat pur.

Uneix-te al nostre moviment i et donarem la possibilitat de crear noves propostes per la ciutat. Totes les votacions es basaran en les competències actuals de l'Ajuntament de Tarragona. No podem votar temes que no estan a l'abast. Només han de cumplir 2 requisits, han de ser legals i viables. No proposarem coses que no tinguin sentit comú.

Participa en el moviment social més important dels últims anys.


© 2019 Tarraco 5 Estrelles, Tots els drets reservats